Rospiggens Begravningsbyrå i Vaxholm, Täby, Bromma med omnejd

Vi skapar ett vackert och personligt minne tillsammans

 

 

Begravningsceremoni

 

En begravningsceremoni ska i den möjligaste mån utformas så som den avlidne själv hade önskat det. Finns det något nedskrivet eller uttalat önskemål?
Utifrån de förutsättningar som finns börjar man med att se vilket trossamfund man tillhör eller inte tillhör. Det framgår av den senaste deklarationen om man
är medlem i svenska kyrkan eller ej, eller så ringer man till sin församling i kommunen där man bor. Därefter kan man börja planera själva ceremonin.

 

Inslag i begravningsceremonin

Begravningsceremonin innehåller många inslag som skapar stämning och struktur. Här nedan finns några exempel som kan hjälpa dig att utforma en vacker ceremoni.

 

Blommor, sång och musik

Blommor, vackra blommor/arrangemang som speglar den avlidnes favoritblommor, hobby eller den givna årstiden skapar ett sista vackert minne.

Sång och musik är en viktig del i en begravning levande musik skapar en fin stämning och ett vackert minne att bära med sig. Tänk på vad din kära/vän tyckte om för musik. Kanske finns det önskemål nedskrivna. Vi samarbetar med både solister och musikanter som vi kan hjälpa till att boka efter ert musikönskemål. I de flesta kyrkor och kapell går det även bra att spela musik från en CD-skiva eller Spotify-lista.

 

Program och något personligt

Ett förtryckt program skapar en känsla och närvaro och det kan vara skönt att vila ögonen på.

Ett väl utformat program är också en möjlighet för er att vara delaktiga genom att ge förslag på bilder, teman, dikter, citat med mera.

Programmet blir på detta sätt ett personligt minne som man tar med sig hem efter ceremonin.

Se vilka bakgrunder som finns att välja mellan på ett förtryckt program här.

Ett fotografi, ljus och personliga föremål ramar in och förstärker känslan ytterligare.

 

Tackkort

Tackkort brukar ofta skickas ut till till de som närvarit på begravningen eller till de som har skickat minnesgåvor och kondoleanser.

Vi hjälper er gärna med att ta fram ett sådant tackkort efter begravningen.

 

Vi samarbetar med Franzéns Musikbyrå

Vi har ett nära samarbete med Andreas Franzén på Franzéns Musikbyrå.

För mer information och inspiration hänvisar vi till www.franzensmusikbyra.se